Over mij

Wie ik ben? Wat ik doe? Waar ik naartoe wil?

Ik ben Mauro Pauwels, geboren in 2005, en ik wil graag aan de slag in de journalistiek. Ik ga thuis sinds jaar en dag door het leven als “curieuzeneus”, dus lijkt die job me best geschikt. Vooral de politieke wereld en sportwereld houden me bezig, stiekem koester ik de droom om beide interesses te kunnen blijven combineren, bij de geschreven pers of bij de audiovisuele media.

Ik heb 12 jaar lang school gelopen in Sint-Niklaas, op de Broederschool, waar ik mijn middelbaar diploma ontving na het volgen van de richting economie – moderne talen. Vanaf september 2023 ging een nieuwe fase van mijn leven in, sindsdien volg ik Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Gent. Ik hoop zo een bredere kennis te creëren met betrekking tot politiek, maar ook een zo goed mogelijke basis op te bouwen, om met beide voeten de volwassen wereld in te kunnen springen.

Momenteel hou ik me bezig met tal van engagementen. Zo presenteer ik een weekendprogramma bij dé Wase radiozender: Radio Land Van Waas. Podcastland kreeg er in ’23 ook nog een extra podcast bij met ‘Goed Gestemd’, en tijdens het verkiezingsjaar ’24 mocht ik op verschillende stekjes m’n enthousiasme rond politiek botvieren. Door al deze coole projecten raakte mijn website wat meer in de achtergrond verzeild, maar het blijft een mooie houvast, vooral als portfolio.

Na m’n dubbele passage in het praatprogramma ‘De Zevende Dag’ begon ik ook actief te tweeten (u weet wel: op X, “het vroegere Twitter”), mijn kritische blik op de maatschappij en ontelbare pogingen tot humor vindt u via het X-icoontje bovenaan.

Naast het “professionele” ben ik iemand die veel waarde hecht aan familie en vrienden. Mede door hen kreeg ik de kansen die me aangeboden zijn en heb ik al heel wat mooie dingen meegemaakt in m’n leven. Ik stap ook al eens graag op de koersfiets nadat ik m’n voetbalhoofdstuk in Sint-Niklaas, na 11 jaar trouwe dienst, afsloot. Gedurende het voetbalseizoen vind u me trouwens steevast op de Freethiel, als abonnee en dus trouwe supporter van SK Beveren. Het Gentse studentenleven ligt me ook best wel, ik geniet van samenzijn met vrienden in de cultstad. Daarnaast zoek ik ook gewoon m’n weg in het leven, en gaat dat gepaard met vallen en opstaan (al dan niet door toedoen van alcohol).

Veel lege momenten zijn er dus niet te vinden in m’n agenda, maar daar ben ik niet rouwig om!