Over mij

Who am I?

Wie ik ben? Wat ik doe? Waar ik naartoe wil? Sta me toe een kort woordje te schrijven over mezelf waarin ik deze vragen tracht te beantwoorden:

Goed, ik ben Mauro Pauwels, 18 jaar oud, en ik wil later graag aan de slag in de journalistiek. Vraag me niet vanwaar die interesse komt, volgens mij steek ik gewoon graag mijn neus in andermans zaken… Niet altijd de meest positieve eigenschap, maar met het neerschrijven van interviews ben ik er toch in geslaagd om daar een kwinkslag aan te geven. Ik heb een zeer breed scala aan interesses, waardoor ik me niet beperk tot één bepaald onderwerp, al kan ik m’n voorkeur voor de politieke wereld niet onder stoelen of banken steken.

Ik heb 12 jaar lang school gelopen in Sint-Niklaas, op de Broederschool, waar ik mijn diploma ontving na het volgen van de richting economie – moderne talen. Vanaf september 2023 gaat een nieuwe fase van mijn leven in. Normaliter volg ik vanaf dan politieke wetenschappen aan de Universiteit van Gent. Ik hoop op die manier een bredere kennis te creëren rond politiek, maar ook over voldoende basis te beschikken om de journalistiek in te stappen.

Momenteel hou ik me bezig met tal van engagementen. Zo presenteer ik een weekendprogramma bij dé Wase radiozender: Radio Land Van Waas. Daarnaast ben ik ook nauw betrokken bij het Young Lab-project van Business AM. Podcastland krijgt er ook nog een extra podcast bij met ‘Goed Gestemd’, een concept dat ik samen met Charlotte Bontinck uitwerkte gedurende 2023. Door al deze coole projecten raakte mijn website wat meer in de achtergrond verzeild, maar het blijft een mooie houvast.

Na m’n dubbele passage in het praatprogramma ‘De Zevende Dag’ begon ik ook actief te tweeten, mijn ongezouten mening en ontelbare pogingen tot humor vindt u via het Twittericoontje bovenaan.

Naast het ‘professionele’ ben ik iemand die veel waarde hecht aan familie en vrienden. Mede door hen kreeg ik de kansen die me aangeboden zijn en heb ik al heel wat mooie dingen meegemaakt in m’n leven. Ik stap ook al eens graag op de koersfiets nadat ik m’n voetbalhoofdstuk in Sint-Niklaas na 11 jaar trouwe dienst afsloot. Vrijdagavond vindt u me doorgaans niet terug in het Sint-Niklase uitgaansleven, waar ik zeker wel van hou, maar wel bij Jeugdtheater Ondersteboven waar ik m’n culturele driften botvier in de drama-opleiding. Het smakelijke pintje, dat ik nu en dan al eens durf te nuttigen, houd ik meestal te goed voor de dagen erna. Dan ben ik steevast te vinden op de Freethiel, als supporter en abonnee van voetbalclub SK Beveren.

Veel lege momenten zijn er dus niet te vinden in m’n agenda, maar daar ben ik niet rouwig om!