Radio/Podcasts

RADIO LAND VAN WAAS – HET VRIJE WAASLAND –
Sinds september 2022 presenteer ik elke zaterdag ‘Het Vrije Waasland’ op Radio Land Van Waas, een lokale radiozender. Dit doe ik samen met medepresentatoren, en intussen vrienden, Klaas De Beer en Guy Vanhemel. Zij namen me op in de RLVW-familie en zijn mijn ‘compagnons de route‘. Via deze link kunt u de laatste uitzendingen herbeluisteren: https://www.mixcloud.com/radiolandvanwaas/ .

BUSINESS AM – YOUNG LAB –
In april 2023 startte ik als host van het programma ‘Young Lab’ bij Business AM Radio. Het programma bood een klankbord aan geëngageerde jongeren. 4 jongeren bespraken er elke week onderwerpen die dicht bij hun leefwereld liggen. De businesszender werd inmiddels ten grave gedragen, tot spijt van de groep die de tafel van ‘Young Lab’ in de studio vulde op woensdagavond. Het programma is wel nog steeds terug te vinden, in podcastvorm, via Spotify of Apple Podcasts.
In deze afleveringen kunt u me terugvinden:

03 – Young Lab – Woke, prijsstijgingen studentenkoten, ChatGPT en stemrecht vanaf 16.
06 – Young Lab – Raveparty, parlementsleden, verengelsing en financiën.
07 – Young Lab – Migratie, Canon van Vlaanderen, jongeren in politiek en seksuele opvoeding.

PODCAST VRT MAX – SNAPT GE MIJ NU? –
Op 5 mei 2023 mocht ik aanschuiven aan de podcasttafel van Aurélie Boffé, host van ‘Snapt ge mij nu?’, om te praten over het stemrecht vanaf 16 jaar. Samen met Alexandra Smarandescu (voormalig voorzitster Vlaamse Jeugdraad) en Silke Goubin (onderzoekster KU Leuven) ging ik in discussie omtrent dit onderwerp. Luisteren kan via VRT MAX, Spotify en Apple Podcasts. Naar aanleiding van de podcast verscheen ook een artikel op VRT NWS.

PODCAST – GOED GESTEMD –

Begin 2023 sprak ik af met Charlotte Bontinck, een generatiegenote die ik sedert enkele jaren ken. Na enkele gesprekken bleek al snel dat haar ambities dezelfde zijn als de mijne, namelijk de journalistiek ingaan, al volgen we daarvoor elk ons eigen pad. Het idee van een podcast kwam ooit eens ter sprake, maar toen leek het te lastig. Echter maakten we heel wat maanden later een afspraak om toch nog eens samen te komen, wie weet bood een mogelijkheid zich alsnog aan, en zo geschiedde. Charlotte en ik werkten samen aan ons project dat ‘Goed Gestemd’ gedoopt werd.

Samen willen we politiek en jeugd connecteren, en bij uitbreiding alle mensen die niet geïnteresseerd zijn in politiek. Met Goed Gestemd maken we een zevendelige podcast die elke keer één Vlaamse politieke partij aan bod zal laten komen. Heel wat bekende politieke gasten werden gestrikt en zakten af naar de studio om er te praten over hun partij. Op 2 september 2023 kwam de eerste aflevering online. Op sociale media kan je ons parcours actief volgen: @goedgestemdpodcast . Intussen werden alle afleveringen ingeblikt en kwam een eind aan de podcastreeks. Hieronder vindt u een overzicht van alle afleveringen (ook te beluisteren/bekijken via Apple Podcasts en Youtube):

Goed Gestemd #1 – met CD&V (Sammy Mahdi) –
Goed Gestemd #2 – met Groen (Nadia Naji) –
Goed Gestemd #3 – met Vlaams Belang (Filip Brusselmans) –
Goed Gestemd #4 – met PvdA (Jos D’Haese) –
Goed Gestemd #5 – met N-VA (Matthias Diependaele) –

Goed Gestemd #6 – met Vooruit (Melissa Depraetere) –
Goed Gestemd #7 – met Open Vld (Stephanie D’Hose) –