Bram Van Geert is een naam die bij vele mensen niet zo bekend in de oren klinkt. En als u toch al van hem gehoord heeft is dat waarschijnlijk omdat u z’n eeuwige glimlach achter de toog van datingsprogramma ‘First Dates’ heeft zien verschijnen op uw TV-scherm! Toch heeft de Beveraar al redelijk wat levenservaring! Bram kiest graag voor avontuur: “Alles wat niet gewoon is voor de mens, spreekt me aan!”, zo zegt hij zelf. In een Zoommeeting – zoals het in coronatijd moet – heb ik het met hem over intermittent fasting, ‘First Dates’ en zijn verdere levensdoelen.

INTERMITTENT FASTING

We zagen op je Instagram dat je heel veel bezig bent met intermittent fasting, maar je zoekt het nog wat extremer… Vertel eens:

Bram Van Geert: “Ja, inderdaad. Ik heb onlangs dus 72 uur niet gegeten en uitsluitend water gedronken eigenlijk. Dat was wel heavy ze…”

Hoe kwam je erop te beginnen met intermittent fasting?

Bram Van Geert: “Wel, ik ben er intussen zo een 2-tal jaren over aan het lezen. Over het vasten en wat dat doet met ons lichaam en onze geest. Toen ik er voor het eerst van hoorde dacht ik: Dat kan niet gezond zijn! We spreken tenslotte over 3 tot 5 dagen niet eten. Maar een vriend van me heeft zich er dan eens in verdiept en hij kon me toch wel overtuigen. Hij gaf me de raad wat artikels over het onderwerp te gaan lezen en er wat informatie over op te zoeken.”

Ja, ik hou wel van uitdagingen. Zeker de ongewone voor de mens!

Bram Van Geert

Was je toen meteen overtuigd van het idee erachter?

Bram Van Geert: “Goh, ik was mee met het verhaal maar was toen precies toch nog niet klaar om dat voor zo’n lange tijd te doen. Toen ben ik wel begonnen met de normale vorm van intermittent fasten, dus gedurende 16 uren niet eten en dan 8 uur lang wel. Dat was voor mij een hele beproeving omdat ik iemand ben die heel graag snackt, als ik niks om handen heb moet ik gewoon beginnen knabbelen. Zelfs na een maaltijd kan ik me daarmee blijven bezighouden… Ongelooflijk! Maar ik heb eigenlijk na een paar weken ondervonden dat ik mezelf veel beter voelde en dat m’n energie constant bleef. Sindsdien ben ik dat steevast blijven doen. Ik heb geprobeerd er eens mee te stoppen maar toen voelde ik dat ik mijn hele ritme kwijt was dus heb ik het intermittent fasten direct terug opgepikt en ik ben ervan overtuigd dat ik dat m’n hele leven zal blijven doen.”

Zoek je graag de extremen op in je leven?

Bram Van Geert: “Ja, ik hou wel van uitdagingen. Zeker de ongewone voor een normale mens. Maar het is voornamelijk voor mezelf. Het is niet de vraag of ik die dingen doe, maar eerder: hoe pak ik ze aan?”

FIRST DATES

Je bent barman in het televisieprogramma ‘First Dates’, heb je een tactiek om de mensen te ontvangen en op hun gemak te stellen?

Bram Van Geert: “Ik doe dat  gewoon op een manier die ik altijd al gehanteerd heb… Ik vraag hen een beetje uit en hou eigenlijk gewoon zo een ‘sh*tty chat’ zoals ze dat dan zeggen. Daarna probeer ik wel iets dieper te gaan. Een beetje relatie-gerelateerd dan. Maar als ze een opvallende accessoire hebben zoals een tattoo speel ik daar absoluut op in.”

Ben je je op dat moment bewust van de camera’s rondom je?

Bram Van Geert: “Die zitten eigenlijk vrij goed verstopt. De eerste dagen was ik nog niet helemaal op m’n gemak en lette ik daar af en toe wel op want ik ben helemaal niet vertrouwd met de mediawereld maar na een tijd vergeet je dat volledig. Je focust je dan gewoon weer op je job.”

Hoe zijn ze bij jou terechtgekomen voor het programma?

Bram Van Geert: “Ik werk al heel m’n leven in de horeca, mits een paar periodes. Ik ben bijvoorbeeld een tijdje op wereldreis geweest met mijn vrouw. Maar daarna ben ik terug op zoek gegaan naar een job in de horeca en aangezien het restaurant uit First Dates nog altijd het Hotel-Restaurant is van Hans Otten ben ik er zo een beetje ingerold. Hans stelde me voor aan de mensen achter het programma en via een casting ben ik dan geselecteerd. Dat was eigenlijk vrij snel in kannen en kruiken.”

Ik ben helemaal niet vertrouwd met de mediawereld maar na een tijd vergeet je die camera’s volledig.

Bram Van Geert

We kennen je op TV-vlak enkel van ‘First Dates’, zijn er intussen al andere aanbiedingen geweest om iets te doen op het scherm?

Bram Van Geert: “Niet echt, ik ga dat ook zelf niet zoeken. Maar moesten ze het me zelf komen vragen, dan weet ik het eigenlijk niet zo goed. Ik verplicht mezelf vaak om uit m’n comfortzone te stappen, dus als er iets interessants op mijn pad komt en er is een stemmetje in m’n hoofd dat zegt: “Dat is niets voor u!”, dan zal ik dat waarschijnlijk toch doen. Wat niet altijd goed is, want je moet het tevens graag doen. Ik moet nog wat de balans vinden tussen ‘ja’ zeggen op de dingen die ik graag doe en ‘ja’ zeggen op de dingen die cool zijn maar die me niet plezieren.”

Word je vaak herkend door mensen op straat?

Bram Van Geert: “Goh, dat valt eigenlijk nog relatief goed mee! Net voor de lockdown waren er wel al wat afleveringen van ‘First Dates’ op de buis geweest dus dan zag je soms wel dat de mensen me wat aan durfden gapen maar daarna ging ons land op slot dus heeft dat eigenlijk niet zoveel voet in de aarde gehad.”

Je hebt 3 vaste collega’s in het programma, hoe verloopt de relatie tussen jullie privé?

Bram Van Geert: “Dat zijn zeker en vast vrienden geworden. Je bent op korte tijd heel veel bij elkaar en zo ontstond snel een hechte band. Tegen hen kan ik dingen zeggen die ik bij écht naaste vrienden niet kwijt kon gewoon omdat ze genoeg afstand hebben van mijn privé. Ik heb veel raad gezocht bij alle 3 en zo hebben wij elkaar heel snel leren kennen. Dat geldt voor zowel Katelijne, als Leena,  als Patrick. Het zijn echt alle 3 vrienden geworden!”

Spreken jullie dan ook af tussen de opnames?

Bram Van Geert: “Dat was initieel het plan. Maar je zit met de afstand… De helft van ons heeft kinderen. Dus dat was lastig. Maar online zijn we wel contact blijven houden! We hebben dan maar 2 keer écht afgesproken, wat ik eigenlijk jammer vind… Maar dat is normaal, iedereen leidt z’n eigen leven. Maar ik ben ervan overtuigd dat als er iets is, we steeds meteen bij elkaar terecht zullen kunnen.”

Het allerlaatste over ‘First Dates’, wanneer begint het nieuwe seizoen?

Bram Van Geert: “Wel, dat is op 23 november voor het eerst weer te zien op Éen!”

Bram met z’n 4 vaste collega’s: “We spreken niet zo vaak privé af maar houden online contact.”

PRIVÉ

Ik moet je eigenlijk ook nog een late proficiat wensen… Je bent op 31 mei getrouwd met je partner Lien, vond je het jammer dat het in beperkte kring moest doorgaan?

Bram Van Geert: ( denkt even…) “Euhm, ’t is wat dubbel, ja en nee! We waren sowieso niet van plan een grootschalig feest te geven. Dat zou voor erna geweest zijn, we waren namelijk van plan om met alle vrienden naar Spanje te gaan. Maar een duivels virus stak ook daar een stokje voor… Maar eerlijk gezegd, de dag zelf kon niet beter voor ons. Iedereen die erbij moest zijn was er en dat was zalig!”

Lien is je vrouw, is zij soms jaloers als er een andere vrouw interesse toont in je?

– Lien lacht luid! –

Bram Van Geert: “Pas op want ze zit hierbij he! Nee, ze is minder en minder jaloers en dat is voor mij enorm positief. Het eerste jaar viel dat wel eens voor maar dat was wederzijds absoluut ook het geval. Ik denk dat we nog elke dag naar elkaar toegroeien, dat we elkaar nog meer leren vertrouwen. Maar het gebeurt af en toe nog wel dat ik dan eens een berichtje krijg en dat ze dan eens polst van wie het afkomstig is!”

Lien: “Maar dat is gezonde jaloezie!”

Bram Van Geert: “Inderdaad, en het is ook meer al lachend dan dus ik ben er wel van overtuigd dat wij elkaar blindelings vertrouwen in een zeer volwassen relatie.”

Ben je veel bezig met wat de mensen van je denken?

Bram Van Geert: “Soms, daar kan ik geen ‘ja’ of ‘nee’ op antwoorden. Het heeft bij mij vaak met emotie te maken. Als ik een goede dag heb kan iedereen met commentaar of dergelijke de boom in maar als ik niet goed in m’n vel zit zal ik me daar veel meer van aantrekken. Dan zou ik wel al eens sneller m’n haar wat beter leggen of een andere broek gaan aantrekken zodat de mensen geen voer hebben om over te ‘klappen’.”

Dat is zo een standaardvraag, hé! Eerst trouwen en dan kinderen!

Bram Van Geert

Is er al nagedacht over kinderen?

Bram Van Geert: “Daar wordt over gedacht. Lien en ik zijn er allebei van overtuigd dat we kinderen willen maar of dat nu persé op deze moment moet, neen. Wat komt dat komt, hé! Maar we zullen er ook geen 5 jaar meer mee wachten…Hoe komt dat toch? Dat is zo een standaardvraag, hé! Eerst trouwen en dan kinderen! Ik begrijp het trouwens volkomen als mensen geen kinderen willen. Ik ben overigens de oudste van de familie maar heb slechts één kozijntje, die ik door de lockdown eigenlijk nog maar veel te weinig heb kunnen zien. Dus echt ervaren ben ik nog niet met kinderen.”

Lien: “In de vriendengroep zijn er wel al veel kindjes, hé!”

Bram Van Geert: “Ja, dat wel inderdaad. En in de familie zijn er 2 op komst! Maar dat contact met neven en nichten van mijn generatie verwatert ook wat dus op die manier is het ook niet steeds evident om eens op bezoek te gaan en hun kindjes te ontmoeten ofzo…”

De horeca is weer dicht zoals in het voorjaar, hoe vul jij je dagen nu?

Bram Van Geert: “Die zitten eigenlijk vrij gevuld! De voorbereidingen van m’n nieuwe bar kosten wel wat tijd dus daar kruipt momenteel het meeste energie in.”

Je haalt het zelf reeds aan! Je begint binnenkort zelf een nieuwe bar op de Melkmarkt in Antwerpen. Dat is toch wel gewaagd in een periode van crisis, niet?

Bram Van Geert: “Absoluut, maar zoals je al gemerkt zal hebben, hou ik enorm van avontuur! Ik hoop dat hij zo snel als mogelijk open kan gaan! De bar zal ‘Quotes’ gaan heten. En ik start hem alleen op! Ik heb dus geen vennoten maar ga uiteraard wel personeel nodig hebben. Ik ben zelf totaal geen ‘Handige Harry’ maar probeer toch zoveel mogelijk zelf voor te bereiden. Momenteel ben ik bijvoorbeeld de muren aan het afkappen en opnieuw aan het verven. Ook qua publiciteit probeer ik veel te doen. Daarvoor heb ik zo een cursus ‘Adverteren op Instagram’ gevolgd. Ik heb er alleszins enorm veel goesting in!”

Je bent ook actief op Instagram onder je eigen naam, ben je veel bezig met de statistieken die je daar haalt?

Bram Van Geert: “Ik zou willen zeggen ‘nee’ maar dan lieg ik… Het is pure psychologie maar de likes en de extra volgers geven je op een manier toch wel bevestiging. Ik betrap mezelf daar bijvoorbeeld op tijdens het mediteren. Je gaat je vragen stellen als je plots minder likes hebt maar eigenlijk weet je dat het pure bullsh*t is! Na een tijd kan ik dat wel relativeren. Het echte leven is veel belangrijker!”

“Het is pure psychologie maar de likes en de extra volgers geven je op een manier toch wel bevestiging.”, aldus Bram.

Je mediteert ook, wat moeten we hieronder verstaan?

Bram Van Geert: “Ja! Ik doe dat intussen 4 jaar omdat ik van nature uit een vrij zware chaoot ben en dat is soms heel vermoeiend. Voor mij is meditatie een middel om eigen emoties te betrappen en mezelf te neutraliseren. Als ik in een negatieve flow zit kan ik door meditatie terug wat normaal omgaan met het leven. Ik kan dat niet goed uitleggen maar het werkt voor mij en dat is tenslotte het voornaamste. Het geeft me een bepaalde rust.”

Je doet aan intermittent fasting, je mediteert… Het zijn dingen die op dit moment hip en trendy zijn. Baseer je je vaak op anderen hun opinies alvorens zelf aan iets te beginnen?

Bram Van Geert: “Absoluut! Ik lees heel veel over zelfontplooiing en zelfgroei. Ik ben momenteel met bio-hacking bezig, supplementen nemen dus. Die ideeën moeten van ergens komen dus ik lees een boek en als daarin staat dat je bijvoorbeeld Ashwagandha kan proberen nemen dan probeer ik dat vaak wel. Ashwaganda is een supplement dat het mentaal welzijn zou verbeteren en dat probeer ik momenteel uit. Ik ben wel heel naïef, ik lees die boeken dan en alles wat daarin staat geloof ik direct. Ik geloof altijd alles wat ik lees! Mijn vrouw zegt altijd dat ze me alles kunnen wijsmaken. Maar ik experimenteer overal een beetje mee. Werkt het dan behoud ik de gewoonte. Werkt het niet dan zal het snel verdwijnen.”

Tot slot, wat is uw levensmotto?

Bram Van Geert: “Zoveel mogelijk creatief zijn in uw leven en daarbij mensen kunnen helpen. Zonder creativiteit is er voor mij geen leven. Ik snap mensen die gelukkig worden van aan een band te werken zeker ook maar ik moet dingen kunnen creëren. Dat heb ik de laatste jaren niet genoeg kunnen doen en ik word daar best ongelukkig van. Nu kan ik dat weer doen en dat vind ik geweldig, zeker als ik daarbij andere mensen gelukkig kan maken, dan is mijn leven top.”

Heel erg bedankt, Bram!

Mauro Pauwels, 20/11/2020

8 reactie op “Bram Van Geert: the best a woman can get!”
  1. Fijn artikel waarin ik weer wat bijgeleerd heb over de nieuwe trends van vandaag! Goed om bij te blijven, leuk geschreven. Kijk al uit naar de volgende bijdrage op maurovervanalles (wat een leuke titel trouwens :))

  2. Wat een interessant interview en juist gestelde vragen waardoor de lezer dan ook meer getriggerd geraakt om te blijven verder lezen. In ieder geval bekijk ik Bram nu een beetje anders – dieper – als ik hem weer eens op het scherm zie

  3. Leuk om te lezen, Mauro! Ik kijk al uit naar het volgende interview. Alhoewel ik niet geïnteresseerd ben in voetbal, heb ik de indruk dat je er toch voor iedereen een fijn interview van gaat maken :).

  4. Ja dit kan een boeiende website worden… Misschien ook eens aan denken om al je gedichten ook op de webstek te plaatsen !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *