Nick Laenen is de sympathie zelve. Bij het brede publiek is hij gekend door z’n deelname aan ‘Blind Getrouwd’. Maar de Kempenaar is nog zoveel meer! Nick is doorheen ons gesprek zeer open over z’n leven en legt alles zeer graag uit. Hoe heeft Laenen die hele ‘Blind Getrouwd’-saga nu precies beleefd? Verder hebben we het over Nicks privéleven, want de laatste tijd is er heel wat structuur bijgekomen in z’n leven. Hetgeen waar Nick al zo lang naar verlangde. Een babbel vol optimisme, dat alleszins!

Laenen is een geboren Kempenaar, afkomstig uit de ‘Barmhartige Stede’: Geel. Laenen werd bekend na z’n deelname aan ‘Blind Getrouwd’, waar hij en Christophe Ramont het eerste homokoppel vormden in de geschiedenis van de reeks. Nu is ie weer volop aan het werk als marketeer. Laenen vertelt me over z’n leven na ‘Blind Getrouwd’ en hoe hij omgaat met de bekendheid. In zijn middagpauze even een halfuurtje vrijmaken voor me, het getuigt van grote klasse! Alhoewel Laenen meer is dan enkel ‘Blind Getrouwd’-deelnemer stem ik er toch mijn eerste vragen op af. Je kan er namelijk niet onderuit.

‘BLIND GETROUWD’

Nick, hoe heb jij het hele ‘Blind Getrouwd’-avontuur beleefd?

Nick Laenen: “Waar te beginnen, amai! Ik heb vooral veel over mezelf bijgeleerd. Iets wat ik zeer goed kon bij Christophe was alles op tafel gooien, in een relatie is praten een cruciale factor. Dat heb ik eens te meer ontdekt doordat ik dat goed kon met Christophe. Communicatie voorkomt conflicten. Dat is de belangrijkste levensles die ik onthou na ‘Blind Getrouwd’.”

Jullie leken het ideale koppel, wat heeft ervoor gezorgd dat de vlam niet is overgeslagen?

Nick Laenen: “In een relatie heb je nood aan fysieke aantrekkingskracht: die was er niet van mij uit. Al hebben we ons best gedaan het te doen slagen, de uiteindelijke vonk was niet aanwezig. Maar: Christophe en ik zijn enorm goede vrienden gebleven. We horen elkaar nog bijna iedere dag. Vooral als we iets grappig mee hebben gemaakt…”

In een relatie heb je nood aan fysieke aantrekkingskracht: die was er niet van mij uit.

Nick Laenen

Ben je blij met de bekendheid die je na ‘Blind Getrouwd’ automatisch verwierf?

Nick Laenen: “Dat heeft zowel voor- als nadelen natuurlijk. Ik stond er niet om te popelen, ik deed mee aan het programma om de man van m’n leven tegen te komen. Plots werd ik overal bekend en herkende iedereen me op straat. Maar nu valt het veel beter mee, het is best leuk als mensen me aanspreken.”

Je kwam al eerder in aanraking met de showbizz: je was namelijk lid van de muziekgroep ‘Threesome’! Ben je van plan nog iets te ondernemen in die branche?

Nick Laenen: “Haha, nee! Ik was 19 jaar oud (schaterlacht). Ik kon dansen dus heb ik die kans toen gegrepen! Ik kon dan wel niet zingen… Jammer detail! Maar het was absoluut een ‘once in a lifetime’-ervaring! Een terugkeer in de showbizz is niet uitgesloten. Maar het zal een aanbieding moeten zijn die me van m’n stoel doet vallen. Ik wil van het ‘Blind Getrouwd’-label af. Als ik terug ergens in de showbizz terechtkom zal het eerder de serieuze kant zijn die je van me ziet: ik ben niet enkel die gekke jongen. Wat niet wilt zeggen dat ik spijt heb van m’n deelname aan het programma want ik kan het enkel aanraden!”

HET LEVEN VAN LAENEN

Even switchen naar je leven achter de schermen. Het is alweer even geleden maar je bent gestopt als steward aan boord van Brussels Airlines. Is dat een definitieve ‘vaarwel’ aan de luchtvaart of toch eerder een ’tot ziens’?

Nick Laenen: “Ik zeg nooit nooit. Maar op dit moment zie ik me niet terug vliegen, ik hou van mijn stabiele leven nu. Vroeger leefde ik van maand tot maand. Nu kan ik op langere termijn dingen plannen. Ik zocht structuur en vond het. Ik doe m’n job supergraag. Ik werk nu ook in hetzelfde bedrijf als een andere deelnemer van ‘Blind Getrouwd’: Lothar Callaerts. Puur toeval!”

Wat houdt je job momenteel precies in?

Nick Laenen: “Ik ben marketingmanager. Ook de sociale media neem ik voor m’n rekening en verder verzorg ik de contacten met de pers.”

Nick is sinds een tijd aan het werk als marketingmanager en koestert de daar bijhorende structuur.

In ‘Blind Getrouwd’ liet je duidelijk verstaan een kinderwens te hebben. Is die er nog steeds?

Nick Laenen: “Ik heb dat altijd wel gehad, ja. Maar ik word 40 dit jaar en ben nog steeds single. Dus ik hoop er niet meer op, de klok tikt genadeloos verder. Om een kind op te voeden moet je met z’n tweeën zijn. Al had ik een goede papa geweest, daar ben ik zeker van…”

Tijdens de voorbije periode heb je zeer veel mensen kunnen entertainen door zogenoemde TikTok-filmpjes te maken. Welke andere uitlaatkleppen hebben jou door de voorbije crisis geloodst?

Nick Laenen: “Muziek kan me er steeds doorheen sleuren. Als ik eens niet goed in m’n vel zit kan muziek m’n dag weer oké maken. Ook sociale media biedt best veel steun. Mensen vroegen me onlangs hoe ik altijd zo vrolijk kon zijn en schrokken klaarblijkelijk enorm toen bleek dat dat niet zo is. Toch probeer ik gewoon heel positief in het leven te staan. Ik ben gelukkig dus probeer ik alle miserie wat te relativeren. Ook familie en vrienden hebben me tijdens deze crisis enorm geholpen.”

Onlangs vertelde je in een interview in GVA over een zeer donkere periode in je leven. Je bent zwaar gepest geweest. Hoe heeft die periode jou verandert?

Nick Laenen: “Ik ben m’n hele middelbare periode enorm onzeker gebleven, ten gevolge van het pesten. Maar anderzijds heeft me dat ook geleerd te genieten van elke dag en steeds mezelf te zijn. Ik heb alles dat op m’n pad terechtkwam gedaan! Elke kans die ik krijg in m’n leven grijp ik nu met twee handen.”

Een mooie leuze om dit interview mee af te sluiten! Bedankt, Nick.

Wat ik onthoud uit dit openhartig gesprek met Nick Laenen is dat je van elke dag moet genieten! Wat was het fijn te kunnen praten met iemand die zo optimistisch in het leven staat. Nick is absoluut een streling voor de menselijke geest!

Mauro Pauwels, 07/04/2021

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *